diumenge, 29 de març del 2020

POSA UNA MICA DE QUÍMICA A LA TEVA VIDA

QUÍMICA

Hola que tal, en el post de física ja us he explicat perquè us deixat un parell de dies per tant no tornaré a explicar-ho.

Portem una video-clase de química i una video-introducció on us vaig posar la feina d'estudiar les valències. A començament de curs vam estudiar la matèria i els seus canvis des d'un punt de vista físic, ara començem a estudiar la matèria des de la seva estructura i composició.

Aquí us deixo la primera video-classe de química. L'enllaç



A la primera video-classe us vaig donar uns trets de que és la materia, pero us puc dir que es una cosa molt més complexa, nosaltres com fem amb altres coses el simplificarem una mica.

En primer joc estudiarem una mica la historia de la estructura de la materia, des de l'antiguitat passant per l'edat mitjana i l'edat moderna fins arribar als nostres dies, és clar que el major coneixement de la matèria s'ha produït quan hem disposat de la tecnologia i les eines per poder investigar-ho.

Evidentment  no és una informació que haguem de memoritzar, però com a mínim hem de conèixer el vocabulari i els conceptes bàsics per poder entendre el que coneixem avui dia de l'estructura de la matèria. Es molt complicat entendre el significat del Boson de Higgs, conegut com la partícula Deu (he dit DEU no Messi) si no coneixen a Demòcrit i la seva visió de la matèria, ha  passat a la història com l'home que va encunyar la paraula àtom.

Després d'aquesta petita introducció us deixaré uns apunts per llegir-los amb atenció, per  entendre'ls, no per memoritzar-los.

Després de la propera video-classe ja us proposaré unes qüestions per contestar-les amb els apunts.

Aquí en una finestra hi han  els apunts i a sota la finestra un enllaç per realitzar una descàrrega directa del drive.




Aquest es l'enllaç per la descàrrega directa des del drive.

Enllaç per a la descárrega directa del apunts de química des del drive


¡¡¡Ens hem replegat però tornarem.!!!      ¡¡¡¡ La victòria será nostra !!!